Nyitóoldal

A reneszánsz élet háromdimenziós képét kívánjuk bemutatni panoptikum jellegű, hiteles történelmi tényeken alapuló kiállításunkon. Öt képben 29 figura, férfiak, nők és gyermekek élethű nagyságban jelenítik meg a kor legfontosabb színtereit. Olyan témakörök kaptak helyet a tárlaton, mint a tudomány és vallás, a művészetek, a fekete sereg, vagy például a királyi udvar bemutatása. Természetesen nem lehetséges mindent megmutatni, ezért úgy állítottuk össze a jeleneteket, hogy azok a vizuális élményt leginkább elősegítsék, így a látogatók – akár gyermekek, akár idősek – a látottak és hallottak alapján megismerjék és megértsék a reneszánsz kort a budai várban.
A ruházatok, drapériák és egyéb szövetek megjelenítése az akkor használt színek, formák és technikák használatával történt.

A történelmi szereplők korabeli ábrázolások alapján egy speciális, a filmes világban használatos szilikon technológiával lettek megformálva. Akikről nem maradt hátra hiteles vizuális emlék, azoknak mai magyar közéleti hírességek „kölcsönözték”  szó szerint a kezüket és arcukat. Látható a kiállításon többek között Erdőhegyi Brigitta, a Rippel és Lázár testvérek, Szipál Márton valamint Szolnoki Péter is.

 

Hírlevél
Magyar reneszánsz élet
CodeEx kiállítás
Galéria
Mûhelytitkok
Kapcsolat
Bolt
Rendezvények
Támogatók